Totul despre India n-are cum să ştie absolut niciun pământean. India e un continent şi nu ţi-ar ajunge nici o viaţă întreagă să afli totul despre el. Cum eu sunt una dintre norocoşii care au avut şansa de-a vizita locul faptei, îmi trecu azi prin minte să uşurez sarcina căutătorilor.
Am văzut trăit India pentru câteva săptămâni. Mai precis am petrecut o lună şi ceva în New Delhi, la un curs, şi câteva zile am vizitat Jaipur şi Agra. A fost o experienţă cum mi-e greu să cred că voi mai trăi vreodată – doar există o singură Indie – şi pe care am transformat-o ulterior într-un jurnal de călătorie.
În fine, dacă vă interesează mai mult decât informaţiile disponibile pe site-urile pentru turişti, puteţi citi jurnalul dând click aici. Primul capitol e un soi de prolog în două părţi pe care le puteţi sări fără regrete, tot cu un click dat la sfârşitul textului unde este indicată continuarea. Nota bene, scriitura conţine vreo zece fragmente şi încă nu-i gata. Sincer, uitasem total că trebuie să mai scriu şi despre Jaipur.
India este o ţară misterioasă, frumoasă şi exotică! Patria civilizaţiei antice atrage şi farmecă prin culorile sale diverse, mirosuri picante, cântece melodioase şi cultura complet străină, de neînţeles. Temple antice, femeile purtând Šariš şi un decalaj de neînţeles pentru cetăţenii europeni dintre bogaţi şi săraci. Asemenea impresii nu veţi primi în niciuna dintre ţări.
India este o ţară mare în Asia de Sud, ea se situează pe locul al șaptelea în lume după teritoriu, cedând doar Rusiei, Canadei, Chinei, SUA, Braziliei şi Australiei. Iar după numărul populaţiei această ţară este întrecută numai de China. În 1947, după ce India a încetat să fie o colonie britanică şi a obţinut independenţa, ţara a început să prospere şi până la sfârşitul secolului XX a devenit una dintre cele mai rapid dezvoltate ţări din lume. Dar, deşi India a obținut rezultate excelente din punct de vedere al economiei şi ocupă locul al patrulea din lume după paritatea forţei de cumpărare, nivelul ridicat al sărăciei şi analfabetismul rămân printre cele mai importante probleme ale acestui stat.
Cultura indiană este foarte diversă. Religii avându-şi originea de la începutul timpurilor, cum ar fi: hinduismul, budismul, jainismul au contribuit la formarea unei culturi unice şi variate ale acestei regiuni. Religiile apărute în primul mileniu al erei noastre: zoroastrismul, iudaismul, creştinismul şi islamul doar au intensificat acest proces şi au oferit acestei ţări un aspect specific, chiar mai exotic. De secole, indienii preţuiau vechile tradiţii culturale şi asimilau obiceiuri noi. Până acum, îin India sunt considerate sacrale valori ca onoarea familiei, apartenenţa de castă şi îmbrăcămintea tradiţională.
În acelaşi timp, beneficiile civilizaţiei şi progresul nu au evitat această ţară. Oraşe cum ar fi Delhi sau Mumbai, nu cu mult diferă de alte orașe mari, dar numai aici, în mediul urban, umplut cu tehnologii ultramoderne este posibil de a vedea femei îmbrăcate în Šariš, haine care existau încă în 2800-1800 î.Hr. Astfel, împletind cu dibăcie vechiul şi noul într-o singur ghem multicolor, indienii de mii de ani au creat cultura lor unică şi inimitabilă. În ciuda problemelor legate de sărăcie, în India, în fiecare an tot mai mult se dezvoltată industria turismului. Oameni din întreaga lume doresc să viziteze această ţară multilaterală şi frumoasă.
India dispune de numeroase locuri ce merită să fie vizitate. În partea de nord a acestui stat se află oraşul Delhi – frumoasa capitală, care este adesea numită "Mausoleul Estului". Este demnă de văzut Cetatea Roşie, construită între anii 1639 şi 1648, faimoasă prin bogăţia sa: marmura, aur şi argint, şi finisaje preţioase. Ruinele monumentelor istorice din Delhi - templul Bhairon, palatul Raj Ghat, cel mai vechi observator din India Jantar Mantar, turnurile-eşafod Chor Minar, Qutb Minar, care datează din secolul al XII-lea
d.Hr. Pe teritoriul acestui complex este situată o coloană misterioasă de fier, turnată în secolul IV, aceasta în mod inexplicabil nu rugineşte. De asemenea pot fi vizitate temple şi cartiere vechi.
Agra - perla Indiei, situată la o depărtare de 204 km de la capitală. Aici sunt concentrate multe dintre „minunile lumii": monumentul maiestuos în numele dragostei din marmură albă Taj Mahal, cetatea Agra cu un întreg complex de palate, turnuri, moschei şi parcuri, Moscheea Perlă.
India de Vest reprezintă un teritoriu al contrastelor, munți, păduri, deşerturi, plaje magnifice din Goa şi oraşele Bombay şi Jaipur, fiecare îşi va găsi un loc pe placul său.
India de Sud este partea cea mai populată a ţării, cu numeroase temple interesante Tamil şi imense plaje nisipoase.
India de Est este recunoscută după oraşul Calcuta, unul dintre principale centre de turism, care atrage vizitatori din toate colturile lumii prin clima caldă şi varietatea obiectivelor turistice şi de divertisment.
Este imposibil să descrii varietatea monumentelor istorice din această ţară, dar se poate spune cu certitudine: călătoria în India încă nu a lăsat pe nimeni indiferent. Nu contează câte ţări şi continente aţi vizitat până acum, dar nicăieri nu veţi trăi acele emoţii pe care le oferă călătoria în India.
India, oficial Republica India, este o țară din sudul Asiei. India se află pe locul 7 în ierarhia țărilor după suprafață, pe locul doi după numărul locuitorilor și este statul democratic cu cei mai mulți locuitori. India are o zonă de coastă cu o lungime de 7000 de km[3] și granițe cu Pakistan[notă] la vest, Nepal, Republica Populară Chineză și Bhutan la nord-est, și Bangladeș și Myanmar la est. În Oceanul Indian, ea este adiacentă cu națiunile insulare Sri Lanka, Maldive și Indonezia.
Cămin al civilizației hinduse a văii, centrul a importante drumuri comerciale și vaste imperii, India a jucat un rol major în istoria umanității. Religi precum Hinduismul, Sikhismul, Budismul și Jainismul își au originea în India, în timp ce Islamismul și Creștinismul se bucură de o bogată tradiție aici. Colonizată ca parte a Imperiului Britanic în secolul nouăsprezece, India și-a câștigat independența în 1947 ca națiune unificată după un efort susținut depus în această direcție. Atât populația țării, cât și flora și fauna, aspectul geografic și sistemul climatic sunt printre cele mai diversificate din întreaga lume. De asemenea India este țara de origine a piperului.