Henna are o istorie veche si bogata, fiind folosita de secole pentru a colora pielea, parul, unghiile, matasea si lana. In unele parti ale lumii se foloseste in cadrul ceremoniei de nunta si a altor evenimente speciale, prin pictarea pe piele a unor modele care aduc iubire si noroc, dar este folosita si in tratamente cosmetice sau in scop medicinal.
Henna este folosita ca vopsea pentru par de 6000 de ani in India, Orientul Mijlociu si Africa. Henna Mandala provine din regiunea cea mai intens cultivata din India, Rajasthan, recunoscuta pentru calitatea sa.
Mehndi este aplicarea Henna temporara ca decor al pielii. a devenit la moda in Occident la sfarsitul anilor '90. Henna este de obicei aplicat in timpul ocaziilor speciale, cum ar fi nunti si festivaluri. De obicei, este desenat pe palme si picioare. Henna a fost initial folosita ca o forma de decor in principal pentru mirese. Pasta de Henna este de obicei aplicata pe piele folosind un con de plastic sau o perie, dar uneori este folosit un metal mic cu varf de sticla. Dupa ce Henna este aplicata zona pictata se acopera pentru a intra mai bine in piele. Aceste bandaje sunt tinute pe zona pictata pe timpul noptii iar dimineata sunt date jos. Aceste picturi au o durabilitate cuprinsa intre 2 saptamani si mai multe luni in functie de tipul de pasta folosit si au o culoare maro - roscat. Modele complicate de Mehndi sunt, de obicei aplicate pentru mirese inainte de ceremoniile de nunta. Aceasta ceremonie a picturii cu henna este sarbatorita de obicei de familia miresei. Acest ritual se face in ajunul ceremoniei de casatorie sau cu cateva zile inainte de aceasta. La acest ritual participa si mirele dar sunt invitate si fete care sa danseze imbracate in culori vii cum ar fi rozul si galbenul. La sfarsitul pictatului mainilor/picioarelor mireasa danseaza in mijlocul fetelor imbracata in costumul traditional care a tenta de violet.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.